Remodel Studió, avagy hogyan keltsük életre a régi bútorainkat, egy új bútorszövettel

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A Remodel Stúdió Magyarország egyik legújabb társadalmi márkája. Kis Mónika nonprofit társadalmi vállalkozása használt, régi és antik jellegű bútorok felújításával és újragondolásával foglalkozik. A felújításokat hátrányos helyzetű pályakezdő fiatalok végzik, mesterek útmutatása alapján. A huszadik század igényes "tömegtermékeit" újítjuk fel, amelyek manapság kuriózumnak számítanak. Elsődleges célunk, hogy az egykor minőséginek számító darabok ne az enyészeté legyenek, hanem modern köntösbe bújtatva, megmentsük őket. Az újragondolás során olyan kritériumokat tartunk szem előtt, mint a letisztultság, esztétikum, minőség.

Kik vagytok?
Szervezetünk, a Tudásklaszter Nonprofit Kft. fő tevékenysége olyan munkaerő-piaci kezdeményezések megvalósítása, amelyek valamely hátrányos helyzetű célcsoport foglalkoztatási lehetőségeinek bővítését célozza meg. Ilyen célcsoportok voltak korábban, a GYES-ről, GYED-ről kikerülő édesanyák, alacsony iskolai végzettséggel rendelkező, hátrányos helyzetű kistelepülésen élő nők, valamint alacsony iskolai végzettséggel rendelkező pályakezdő munkanélküli fiatalok. Ez utóbbiak számára találtuk ki azt a programunkat, amely kifejezetten a bútorfelújítási tevékenység megtanulására, valamint munkatapasztalatszerzésre irányult. A REMODEL Stúdió-t nonprofit formában valósítjuk meg. Ez azt jelenti, hogy az árbevételt kizárólag a tevékenységeinkre fordíthatjuk. Ez a mostani kapacitással a bérek, járulékok, alapanyagok, rezsiköltségek finanszírozását jelenti, de bízunk benne, hogy a jövőben lehetőségünk nyílik további fiatalok bevonására és képzésére is.

Mivel foglalkoztok?
A REMODEL Stúdió régi és antik jellegű bútorok felújításával, újragondolásával foglalkozik. A felújításokat munkanélküli pályakezdő fiatalok végzik. A huszadik század igényes "tömegtermékeit" újítjuk fel, amelyek manapság kuriózumnak számítanak. Elsődleges célunk, hogy az egykor minőséginek számító darabok ne az enyészeté legyenek, hanem modern köntösbe bújtatva, megmentsük őket. Az újragondolás során olyan kritériumokat tartunk szem előtt, mint a letisztultság, esztétikum, minőség.

Mióta foglalkoztok ezzel?
A projektünk 2014-ben indult, 2015 év vége óta támogatás nélkül, önfenntartó módon működünk.

Hol vagytok elérhetőek?
A világhálón megtalálhatóak vagyunk a facebook.com/remodelstudio oldalon, valamint weboldalunkon, a remodelstudio.hu oldalon. Életben pedig a MAXCity Lakberendezési Áruház földszint 019-es kiállítótermében. Minden héten pénteken 11 órától 18 óráig vagyunk nyitva. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Mik a visszajelzések a cégektől?
A vásárlóink többsége inkább magánszemély, bár egyre több tervezői megrendelésünk van. A műhelyünk Szegeden van, a vásárlóink pedig inkább Budapesten. Szerencsére mostmár eljutottunk arra a szintre, hogy Törökbálinton, a MAXCity Lakberendezési Áruházban van egy pici kiállítótermünk, ami egyelőre heti 1 alkalommal, péntekenként van nyitva, így a vásárlóinknak lehetőségük van a bútorok megtekintésére, kipróbálására, vásárlás előtt.

Mennyire vagytok megelégedve velünk és a szöveteink minőségével? Mennyire jó vagy könnyű velük dolgozni?
A felhasznált kárpitok túlnyomó többségét a NUANS Textil-től szerezzük be. Nagyon meg vagyunk elégedve, és az együttműködésünk nagyon hatékony. Rendszeresen tájékoztatást kapunk az új textilekről, a trendekről, a megrendelt kárpitok minőségéről, használatáról, és tisztítási módjairól, amelyeket így tovább tudunk adni a vásárlóink részére is. Az anyagok kiváló minőségűek, a két éves együttműködésünk során még soha nem kaptunk hibás terméket. Ki kell emelnem a gyorsaságot is, a megrendelt kárpitok többsége 1-2 héten belül rendelkezésünkre áll, így a vevőink számára is sokkal rövidebb határidőre tudjuk teljesíteni a megrendeléseket.

Mik a terveitek a jövőre nézve?
Mindenképpen szeretnénk bővülni, hogy minél több újabb darabbal változatossá tudjuk tenni a kínálatunkat. Egyelőre bérmunkában nem vállalunk bútorfelújítást, de nagyon sok megkeresés érkezik ezzel kapcsolatban, jó lenne ezeket az igényeket is kielégíteni. Nagyon szeretnénk, ha még több tervező, lakberendező, enteriőr stylist gondolkodna bennünk, a termékeinkben és visszatérő megrendelőinkké válnának. Nagy álmunk, hogy ne csak otthonokban, hanem közösségi helyeken is meg tudjuk jelenni termékeinkkel, ami nemcsak társadalmi vállalkozásunk fennmaradásához, hanem az újrahasznosítás fontosságára is felhívná a használók figyelmét.

Mit üzentek az embereknek?
Vigyázzanak a régi bútoraikra, vagy ha már nincs rá szükségük, akkor se tegyék ki lomtanítás során, ezzel is csökkentsük a keletkező hulladék mennyiségét. Érdemes utánanézni, hogy hol vannak olyan kezdeményezések, mint a REMODEL Stúdió, ahol örömmel fogadják az ilyen jellegű felajánlásokat és adnak még egy esélyt az újjászületésre a családi otthon korábbi díszének.

remodel studio collage