Novák Csaba - Budai Kárpitos

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A június cikkünkben Novák Csabát alias Budai Kárpitos mestert szeretnénk nektek bemutatni. Csaba tapasztalt szakembernek számit a kárpitosok között, hiszen 1989 óta van szakmában és Budapest egész területén tevékenykedik! Ismerjétek meg közelebbről őt és csodálatos munkáit!

novak csaba montazs5
Ki vagy? Mivel foglalkozol? Mióta foglalkozol ezzel? Miért csinálod?

”Gyönyörű lehet a szakmád!” Jegyzik meg az emberek, ha rákérdeznek, hogy mivel foglalkozom. Szeretek alkotni, a semmiből valamit készíteni, ráadásul mindennapi használati tárgyat, ami az emberek kényelmét szolgálja, vagy éppen a régi elhasznált, menthetetlennek tűnő, rozoga bútorból újat varázsolni. Ebben a szakmában nem lehet kizárni a kéz alkotó munkáját. Ki tudom használni a kreatívitásomat. Anno 14 évesen kellett egy életre szóló döntést hoznom. A kárpitos szakma, mint opció szerepelt egy listán. Elsőnek ez lett megjelölve, s fel is vettek az iskolába. 1989-ben végeztem a Kaesz Gyula faipari középiskolában. A mai napig nem bántam meg a választásomat! Az iskola elvégzése után, egy kisiparos kárpitos műhelyben tudtam elhelyezkedni, s ott elleshettem, megtanulhattam a szakma fogásait. Nagyrészt antik bútorokat javítottunk, így a hagyományos kárpitozást is megtanulhattam. Később egy olyan bútorüzemben dolgoztam, ahol a modern bútorok tervezésében, megépítésében szereztem tapasztalatokat. Így abban a szerencsében részesülhettem, hogy e két, a szakmán belül eltérő munkafolyamatokat megtanulhattam, és ezt a tudást most kamatoztathatom, élvezve a befektetett tanulással töltött idők gyümölcsét. Műhelyem a javítandó bútorok széles skáláját tudja fogadni. Csak akkor vagyok megelégedve a munkámmal, ha a kedves Megrendelő is elégedett!

novak csaba montazs1
Mi a kedvenc munkád, amire büszke vagy?

A kedvenc munkáimra, egyben büszke is vagyok. A kedvencek, azok a bútorok amiket csak azért nem dobtak ki lomtalanításkor, mert valami családi emlék fűződik hozzá. Amelyek már teljesen elvesztették ülőbútor funkciójukat. Ez nagy kihívás, de pont ezeket szeretem a legjobban. A másik véglet, amikor csak egy újságból kivágott bútor fotó látttán kel elkészítenem az új bútort. Szintén nagy kihívás jelent. Lehet, közhely, de minden egyes bútordarabra, ami kikerül kezeim közül, büszke vagyok!

Milyen partnerekkel dolgoztok?

Kárpitos kellékesekkel, szövet forgalmazókkal és asztalosokkal.

novak csaba montazs3
Mennyire jó, illetve könnyű a bútorszövetjeinkkel dolgozni?

Őszintén kijelenthetem, hogy szeretek a NUANS Textil szöveteivel dolgozni, és a vevőim is nagyon szeretik ezeket az anyagokat, nem csak a stílusuk, hanem a minőségük miatt is. Jó érzés a NUANS-ba járni, mert mindig barátságos, családias és segítőkész hangulat fogad.

Milyen a visszajelzéseket kapsz a cégektől és az emberektől?

Hála Istennek, bővelkedem a pozitív visszajelzésekben. Ezért sem csüggeszt el egy-egy negatív kritika. Sőt ezeket mindig építő alapanyagként használom fel.

novak csaba montazs2
Mik a terveitek a jövőre nézve?

Szeretnék a szakmán belül új területeket meghódítani! Ez a része már nehezebben megy, mivel nincs szakember már Magyarországon, hiába hírdetek évek óta, hogy kárpitost felveszek. Emiatt kevesebb időm jut a terveim megvalósítására, mert szinte mindig a műhelyben kell lennem.

Elérhetőségeid, ahol meg lehet találni téged és a munkáid?

Novák Csaba
telefon: +36 20 551 02 83
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.budaikarpitos.hu
fb: www.facebook.com/budaikarpitos

novak csaba montazs4
Mit üzensz az embereknek?

Ha a régi, megszokott, kényelmes bútorától nem szeretne megválni, de felújításra szorul, kérem hívjon bizalommal! Remélem, hamarosan találkozhatunk!