esc design - Nincs menekvés!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A májusi cikkünkben ismét beigazolódik, hogy bútorszöveteink nem csak a "hagyományos" felhasználásra alkalmasak, hanem az élet más területein is bizonyítanak. Szeretnénk bemutatni nektek két autoditakta tervező hölgyet, akik ugyan a korukat nem árulják el, de azt igen, hogy mi az örök szépség titka. Ismerjétek meg az esc design kitalálóit és munkáit, hasonló üde kedves szépségekre számíthattok, mint maguk az alkotóik.

Kik vagytok? Mivel foglalkoztok?

Az esc brand mögött ketten vagyunk egyetemi barátnők: Berki Júlia (Juju) és Berényi Diána (Dilyu), a képzelt korunk pedig 21 és 22. A valós sem kínos, de mi már évek óta nem hiszünk a biológiai korban. Táskatervezéssel foglalkozunk és az anyagbeszerzéstől kezdve a készítésen át a marketingig minden feladatot mi látunk el. Ja nem, könyvelni még nem könyvelünk!

Hol tanultatok?

A csavar a sztoriban, hogy eredetileg az ELTE társadalomtudományi karán, egészségpolitika mesterszakon végeztünk, azt megelőzően pedig szociológiát hallgattunk. A varrás- és tervezés művészetét teljesen autodidakta módon sajátítottuk el, amire nagyon büszkék vagyunk.

Mióta csináljátok?

Három hónappal ezelőtt indítottuk el a brand-et, amit egy két éves tervezési időszak előzött meg. Ez lehet, hogy soknak tűnik, de kellett idő mire meggyőztük egymást, hogy igenis király, amit csinálunk és a közönség imádni fog minket is és a táskákat is. Szerencsére mind a kettő bejött.

Miért csináljátok?

Mi egy őszinte univerzumban élünk, szóval megosztjuk a vattacukor nélküli történetünket: A tipikus egyetemi évek befejezését és a még tipikusabb felnőtt élet megkezdését követően bármiről is beszélgettünk, mindig volt egy visszatérő motívum: a hétköznapokkal járó stressz csak árt a szépségünknek, ezért valahogy ki kell törnünk a mókuskerékből. Több ötlet is felmerült, de a legtöbb inkább csak kínunkban és csak viccnek voltak jók. Mindez addig ment így, amíg Juju egyik nap be nem dobta az ötletet, hogy alapítsunk egy táska brand-et, és készítsünk táskákat. Na ezt már nem vicceltük el, hanem azonnal beindult a tervezőkénk. Éreztük, hogy ez valami nagyon király dolog lesz. Summázva tehát: a táskakészítés jó hatással van a szépségre, ezért csináljuk! :)

Melyek a kedvenc munkáitok, amikre büszkék vagytok?

Az SS17 kollekciónk minden darabjára büszkék vagyunk, mert ők az első gyermekeink. Ha ősszel is megkérdeznétek bennünket, akkor természetesen az AW17 kollekció összes darabját válaszolnánk. :)

Mik a visszajelzések a cégektől/emberektől?

Imádnak minket! Na de kissé komolyabbra fordítva a szót, nagyon örülünk, mert a visszajelzések teljesen pozitívak. Leginkább a vásárlók bókolnak, és külön kedves a kis szívünknek, amikor a táskák mellett azt is megjegyzik, hogy mennyire kedvesek, és viccesek vagyunk. Mondjuk, teljesen igazuk van. ?

Milyen partnerekkel dolgoztok?

A brand indulásakor elhatároztuk, hogy minden kollekciónál folyamatosan újítunk mind a forma-, mind pedig az anyaghasználat terén. Úgy gondoljuk, hogy a változatosság ugyanúgy a mi érdekünk, mint az esc rajongóké. Még szerencse, hogy az anyagok terén a NUANS egyedül is biztosítja a változatosságot.

Mennyire jó/könnyű a bútorszövetjeinkkel dolgozni?

Nagyon szeretjük őket. Könnyű velük dolgozni, tartósak és mindig találunk valami újat és kedvünkre valót. A mi kivételes ízlésünk és a NUANS-ban kapható anyagok tökéletes párt alkotnak.

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Dream big! Szóval az, hogy meghódítjuk a világot. De még sok dolgunk van addig. ?

Mit üzentek az embereknek?

Kukkantsátok meg az esc tássékat, és ha megvan a kémia, ne álljatok ellen sokáig, fogjátok a szajrét és fussatok ?